Vai jogurtu var ēst par biežu? Kādus blakusefektus sniedz šī produkta baudīšana? 
foto: Shutterstock
Garšīgi

Vai jogurtu var ēst par biežu? Kādus blakusefektus sniedz šī produkta baudīšana? 

Jauns.lv

Jogurts ir ārkārtīgi daudzpusīgs produkts. To var izmantot kā ērtu uzkodu, dodoties ceļā, kā granulu papildinājumu, veselīgu desertu vai pat kā pamatu mājās gatavotai salātu mērcei. Turklāt mūsdienās iespējas ir vairāk, nekā jebkad agrāk –no grieķu, līdz bezlaktozes, beztauku, pilnpiena un citiem veidiem. 

Jogurts ir bagāts ar olbaltumvielām, kalciju, probiotikām un tiek saistīts ar kaulu stiprību, zarnu veselību un svara kontroli. Ir pierādīts, ka bieža jogurta lietošana uzturā uzlabo sirds un asinsvadu slimību riska faktorus, samazina diabēta risku un uzlabo imūnsistēmas darbību. 

Vienkāršs govs piena jogurts nodrošina uzturvielas, kas veicina sirds un gremošanas sistēmas veselību. Jāņem gan vērā, ka veselīgs jogurts būs tāds, kuram nav pievienots cukurs un saldinātāji. 

Jogurts uzturvērtības ziņā ir pilnvērtīgs pārtikas produkts, kas satur daudz svarīgu vitamīnu un minerālvielu. Kādas tad ir visas veselībai labvēlīgās īpašības, ko tas sniedz? 

Nākamā lapa: 1. Lielisks kalcija avots