Garšīgi
2023. gada 13. jūnijā, 12:21
Recepte: kafijas granita
Granita - ir itāļu (ja būsim pilnīgi precīzi, sicīliešu) deserts, tradicionāli saldēts augļu vai ogu deserts. Taču šoreiz gatavojam kafijas granitu.
Sastāvdaļas:
- 2gl. espresso kafija
- 1/3 gl. tumšais "Muscovado" cukurs
- šķipsniņa sāls
- 1/2gl. saldais krējums
Pagatavošana, 4 porcijas
1. Espresso kafiju pārliet bļodā, pievienot cukuru un sāli un samaisīt, kamēr viss izšķīst. Atdzesēt līdz istabas temperatūrai. Kafiju pārliet plastikāta traukā, uzlikt vāku un ielikt saldētavā. Saldēt apm. 30 min, ik pa brīdim apmaisot.
2. Pirms pasniegšanas saldo krējumu uzputot un sakārtot deserta trauciņos. Kafijas granitu samaisīt un sakārtot deserta trauciņos. Pasniedz uzreiz.