Noderīgi ikdienā
2023. gada 6. jūnijs, 19:14

FOTO: Kalsnavā puķu draugus priecē dārza dīvas - peonijas

Jauns.lv

Peonijas, kuras dēvē par dārza dīvām, LVM Kalsnavas arborētuma apmeklētājus priecē jau vairāk nekā 15 gadus, un katrai sezonai peoniju toņos ir savs īpašais skanējums, mirdzums un sajūtas.

Peoniju ziedu parāde Kalsnavas arborētumā

Katrai sezonai LVM Kalsnavas arborētumā ir savs īpašais skanējums, mirdzums un sajūtas. Jūnijs LVM Kalsnavas arborētumā iekrāsosies īpašos peoniju toņos, ...

gallery icon
15

Selekcionāra Aldoņa Vēriņa un Nacionālā botāniskā dārza dāvinājums ir licis stingru pamatu, lai peoniju kolekcija Kalsnavā varētu priecēt tuvus un tālus ciemiņus no visas Latvijas. Kolekcija, tāpat kā Rīga, īsti gatava nebūs nekad, tā ik gadu tiek papildināta.

Šogad iestādītas selekcionāra Jāņa Dukaļska peonijas, kas papildina Latvijas selekcijas dažādību, iestādītas arī krūmveida peonijas. Bet iecerēts vēl daudz, sola peoniju audzētāji.

foto: Publicitātes foto

Vai varam pateikt īsto laiku, kad peonijas ziedēs? Nē! Tās savus ziedus raisa, sākot ar maija nogali un zied visu jūniju, tādēļ Kalsnavā svētkus svin un viesus gaida gan ikdienā, gan visās nedēļas nogalēs. Krāšņos ziedos mirdz ne tikai dārza dīvas peonijas, bet arī rododendri un citi ziedošie un  zaļojošie kokaugi.

foto: Publicitātes foto

Arborētumā katrs var radīt savas īpašās sajūtas, no kurām veidot sajūtu kolekciju un ņemt to sev līdzi, sola dārza saimnieki.

Darba laiks jūnijā:

Pirmdiena–Trešdiena: no plkst. 10.00 līdz 18.00

Ceturtdiena–Svētdiena: no 10.00 līdz 20.00

foto: Publicitātes foto