foto: Shutterstock
Tautas medicīna. Kas jāzina par skābo dakteri – citronu
Regulāra citronu lietošana neļauj mums saskābt ne fiziski, ne garīgi un palīdz saglabāt jaunības enerģiju.
Noderīgi ikdienā
2023. gada 1. jūnijs, 06:16

Tautas medicīna. Kas jāzina par skābo dakteri – citronu

"100 Labi Padomi"

Sāc rītu ar glāzi ūdens, ko paskābini ar citrona sulu. Dzer citronūdeni vairākas reizes dienā, pievieno citronu ēdieniem un dzērieniem. Lai tas kļūst par tavu veselīga dzīvesveida sabiedroto!  

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Citrona skābumu rada citronskābe, kas gremošanas procesā mainās un veido veselībai tik svarīgo sārmaino vidi. Tā palīdz aizkavēt organisma novecošanos un mazina ar to saistītās problēmas. Sārmainā vidē visas organisma sistēmas darbojas daudz efektīvāk.

Citronos ir daudz C vitamīna, tie satur arī citus vitamīnus un vērtīgas minerālvielas, kas stimulē vielmaiņu un labsajūtas hormonu veidošanos. Regulāra citronu lietošana neļauj mums saskābt ne fiziski, ne garīgi un palīdz saglabāt jaunības enerģiju.

Citrona iedarbība ir ļoti plaša – tas efektīvi stiprina imunitāti. Uzlabojot enzīmu un kuņģa gremošanas sulu sekrēciju un aizkuņģa dziedzera funkcijas, tas samazina kāri pēc saldumiem un trekniem produktiem, pazemina asinsspiedienu un slikto holesterīnu, vēdera pūšanos un citas gremošanas problēmas, aizkavējot liekā svara veidošanos.

Sekmējot dzelzs un kalcija uzsūkšanos, citronos esošais C vitamīns stiprina kaulus un locītavas, kā arī zobus un smaganas. Citrona vērtīgo sastāvdaļu komplekss efektīvi uzlabo asinsriti, mazina iekaisumus, dziedē ādu un asinsvadus, samazina tūsku, uzlabojot ādas veselību un izskatu.