foto: Publicitātes foto
Rundāles pils franču dārzā notiks pavasara stādu tirgus
Noderīgi ikdienā
2023. gada 12. maijs, 07:43

Rundāles pils franču dārzā notiks pavasara stādu tirgus

Jauns.lv

Rundāles pils muzejs sestdien, 13. maijā, atklās āra pasākuma sezonu, aicinot apmeklētājus uz pavasara stādu tirdziņu un pastaigu franču dārzā, kur šobrīd krāšņi zied tulpes un dekoratīvās ābeles, portālu Jauns.lv informē muzeja pārstāvji.

Tirdziņā varēs iegādāties rožu un citu daudzgadīgo puķu, piemēram, peoniju, liliju, hortenziju, īrisu, stādus, un viengadīgās vasaras puķes, starp tām arī nokarenās puķes podos. Tāpat piedāvājumā būs augļu koku, ogulāju un garšaugu stādi, kā arī klūgu pinuma un skalu grozi.

Tirdziņa laikā pils dārzā darbosies stādu uzglabāšanas vieta, lai apmeklētāji varētu gan iepirkties, gan bez steigas aplūkot pavasara ziedus un košumkrūmus.

Pašlaik dārzu iekrāso atraitnītes partera dobēs, krāšņā tulpju kolekcija un narcises. Dekoratīvo augļkoku bosketā zied dekoratīvās ābeles un vītollapu bumbiere, bet dārza galā pie spoguļdīķa ziedošo kokaugu bosketā meklējiet ziedošo gurķu magnoliju.

Lai apmeklētu tirdziņu, ir jāiegādājas franču dārza ieejas biļete – to var izdarīt iepriekšpārdošanā Rundāles pils muzeja mājaslapā vai arī uz vietas Rundāles pils kasēs staļļu ēkā. 

Sestdien īpaša svētku programma paredzēta arī Rundāles pilij kaimiņos – Mežotnes pilskalnā, kur notiks Bauskas novada svētki “Zem zelta ozola zariem”.