Knifi, kas palīdzēs pagatavot perfektu salātu mērci
foto: Shutterstock
Garšīgi

Knifi, kas palīdzēs pagatavot perfektu salātu mērci

Žurnāls "100 Labi Padomi"
0

Lai arī cik labi būtu salātos izmantotie produkti, galarezultāts lielākoties ir atkarīgs no mērces. Tieši mērce ir tā, kas salātus vai nu padara pliekanus, vai pārvērš kulinārā baudījumā.

  • Lai izdotos laba eļļas mērce, vispirms samaisi pārējās sastāvdaļas, piemēram, etiķi, sulu, garšvielas, tad kā pēdējo lēnām ietecini un iekul eļļu.
  • Sāli labāk sakult ar etiķi – gan tāpēc, ka eļļā tas slikti šķīst, gan arī tāpēc, ka sālīta eļļa ar etiķi ne visai viendabīgi sajaucas.
  • Ja mērce sanākusi paskāba, garšu var saglābt, pievienojot nedaudz medus vai cukura. Der arī sojas mērce, taču tā dod papildu sāļumu un tumšāku nokrāsu.
  • Ja klasiskā eļļas un etiķa mērce ir pārāk smaga, padari to vieglāku, iemaisot kāda augļu sulu vai buljonu.
  • Ja gatavo olīveļļas mērci ar citrusaugļu sulu, rēķinies, ka citrusauglim ir cita garšas intensitāte.  Lielos vilcienos – uz 3 daļām olīveļļas ņem 1 daļu citronu sulas vai uz 1 daļu eļļas – 1 daļu apelsīnu sulas. Sulu lej klāt pakāpeniski un nogaršo, lai nesanāk par stipru.