Noderīgi ikdienā
2023. gada 9. marts, 13:51

100 labi padomi: māja mieram un klusumam

Jauns.lv

“100 labi padomi” šoreiz viesojas Bauskas pusē, kur, dižkoku ieskauta, stāv skaista un pamatīga dzeltenu ķieģeļu māja ar ziliem logu rāmjiem un durvīm. To lolo un kopj māksliniece Laura Matilde Ikerte, kura uz Bauskas seno māju sienām uzziedinājusi košas puķes

Mājai ir gara vēsture – to 1938. gadā uzbūvēja kāds Pirmā pasaules kara Brīvības cīņu dalībnieks. Pēc kara mājā iekārtoja zobārstniecības kabinetu, kuru apmeklēja visi apkārtnes iedzīvotāji. Kādreizējais baušķenieks aktieris Uldis Dumpis savā grāmatā Zemgalietis atceras bērnības gaitas Vīndedžos, pieminot arī šo zobārstniecību.

foto: Ekrānuzņēmums
Vīndedžos dzīvojamajā istabā siena starp logiem ir tik gleznieciska, ka izskatās kā freska.

Vīndedžos ir dažādi interesanti interjera risinājumi, piemēram, virtuvē siena nokrāsota ar māla krāsu, tāpēc atgādina kleķa apmetumu. Dzīvojamajā istabā siena starp logiem ir tik gleznieciska, ka izskatās kā freska; tā krāsota ar kaļķa krāsu. Augšstāvā pie guļamistabas izbūvēta jauna dušas telpa ar zilu dēļu sienu. Virtuvi no dzīvojamās istabas atdala arkveida aila, ko izveidojuši iepriekšējie saimnieki. Mājā ir daudz gleznu, īpaši kaķu, suņu un kazu portretu, jo Laura labprāt tos glezno.

Noskaties video, lai smeltos iedvesmu jaunām idejām, bet žurnāla “100 labi padomi” marta numurā vēl uzzini, kādu augsni un traukus izmantot sēšanai un piķēšanai, kādus augus stādīt blakus, lai būtu labāka raža, kā pasargāt mājas mīluli no ērcēm un kā veselību ietekmē elektroniskās cigaretes. Žurnāla “100 labi padomi” marta numurs jau pieejams visās tirdzniecības vietās.