foto: Shutterstock
Darbosies vienmēr! Paštaisīts līdzeklis, kas palīdzēs tikt vaļā no skudrām mājās
Noderīgi ikdienā
2022. gada 9. augusts, 06:43

Darbosies vienmēr! Paštaisīts līdzeklis, kas palīdzēs tikt vaļā no skudrām mājās

Jauns.lv

Kas gan var būt kaitinošāks par skudrām dzīvoklī vai privātmājā. Tīrīšanas entuziasti portālā “Express” dalījušies ar pavisam vienkāršu veidu, kā iznīdēt skudras, neizmantojot veikalos nopērkamos ķīmiskos līdzekļus. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Indējot skudras ar ķīmiskiem preparātiem, tu saindēšanās riskam pakļauj savu ģimeni un mājdzīvniekus, tāpēc labāk mēģini tām radīt nelāgus apstākļus, lai skudras aizietu pašas.

Nepieciešama būs vien dzeramā soda un pūdercukurs. Abas sastāvdaļas sajaucot pusi uz pusi un izkaisot vietās, kur savairojušās skudras, no tām sanāks atbrīvoties nedēļas laikā, raksta cilvēki, kas metodi izmantojuši vairākkārt. 

Ja skudras savairojušās dārzā

Vienkāršākais paņēmiens: regulāri irdini augsni. Tas traucē skudrām vairoties, tāpēc tās meklēs mierīgāku stūrīti. Skudru takās, ligzdās un augsnē lej un izbārsti rupjo sāli, zivju sālījumus un dārzeņu marinādes, tējas un kafijas biezumus un koncentrētu sālsūdeni. 

Skudrām nepatīk arī spēcīgi aromāti. Iekaisi skudru takās garšvielas – piparus, čili, krustnagliņas u. c. Noder arī augsnē iestrādāti sīki sagriezti asi smaržojoši augi – selerijas, pētersīļi, tomātu lapas un stublāji, samtenes, pelašķi, kliņģerītes, dilles u.c. Var izmantot arī spēcīgus šo augu novārījumus. 

Alternatīva: meklē dārzkopības veikalos bioloģiskus pretskudru preparātus. To iedarbība ilgst vairākas nedēļas.