Kā uzglabāt sīpolus, lai to smaka neizplatās pa visu ledusskapi?
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Kā uzglabāt sīpolus, lai to smaka neizplatās pa visu ledusskapi?

Jauns.lv

Sīpoliem ir asa smarža un, ja tie netiek apstrādāti, sīpoli ātri sabojājas. Lai asā smaka neizplatītos pa visu ledusskapi, ņem vērā dažus ieteikumus, kā pareizi uzglabāt šos daudzveidīgos sakņaugus.

Veseli sīpoli ledusskapī nav jāuzglabā, tā pat ir ļoti nepiemērota vieta, jo aukstums un mitrums var sabojāt sīpolu. Labākā vieta veselu, nemizotu sīpolu glabāšanai būs vēsa un sausa telpa. Tomēr, ja sīpols jau ir nomizots un sagriezts, to noteikti vajadzētu glabāt ledusskapī, ievietojot hermētiskā traukā ar vāku, vai plastmasas maisiņā.

Šādi ledusskapī atstātu sīpolu var izmantot vēl vismaz 5 līdz 7 dienas, taču ilgāku laiku gan to tur turēt nevajadzētu. Jo ilgāk sīpoli atrodas ledusskapī, jo spēcīgāk tie smaržo, tāpēc ir būtiski tos glabāt noslēgtā iepakojumā. 

Vēl viena opcija ir jau nomizotus un sagrieztus sīpolus sasaldēt, tādējādi tie būs izmantojami ilgāku laiku un saglabās savu smaržu un garšu.