Kāpēc pārtikas uzglabāšana izlietotos saldējuma, margarīna, jogurta un citos trauciņos ir liela kļūda
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Kāpēc pārtikas uzglabāšana izlietotos saldējuma, margarīna, jogurta un citos trauciņos ir liela kļūda

"100 Labi Padomi"

Dažādi iepakojumi, piemēram, jogurta trauciņi, margarīna, svaigā siera kārbiņas un saldējuma kastītes, ir paredzēti konkrētu produktu vienreizējai uzglabāšanai – līdz to iztukšošanai, tāpēc tos nevajadzētu izmazgāt, un lietot atkārtoti.  

Šie trauki gatavoti no materiāliem, kas nav piemēroti izmantošanai otrreiz vai pat vairākkārt. Iepakojuma ražošanā izmanto arī dažādas ķīmiskas vielas, piemēram, mīkstinātājus, kas no trauciņiem atkārtotas lietošanas laikā izdalās un nonāk produktos. Turklāt jau vienreiz iztukšotie trauki nav paredzēti skalošanai un mazgāšanai vairākas reizes.

Svarīgi

Karstus produktus un ēdienus nedrīkst likt ne tukšos saldējuma trauciņos  ne jebkādos plastmasas traukos. Tajos never uzglabāt arī taukainus izstrādājumus, piemēram, eļļu, majonēzi vai sviestu.  Iztukšotie trauciņi nav piemēroti arī produktu uzglabāšanai saldētavā.