foto: Pexels
Svaigi spiesta apelsīnu sula brokastīs: kāpēc tā nav pati labākā doma
Garšīgi
2022. gada 5. marts, 08:34

Svaigi spiesta apelsīnu sula brokastīs: kāpēc tā nav pati labākā doma

"100 Labi Padomi"

Svaigi spiesta apelsīnu sulas glāze brokastīs dos tūlītēju enerģiju dienas darbiem, jo sulā esošie cukuri faktiski uzreiz pēc sulas izdzeršanas uzsūksies organismā, skaidro Veselības centra 4 uztura speciāliste Guna Rijkure. 

Ja ikdienas aktivitātes ir pasīvas, piemēram, visur dodies ar auto, brīvajā laikā nesporto, tad sistemātiska sulas dzeršana var novest pie liekiem kilogramiem. Jāpatur prātā, ka ne visi produkti, kas ir veselīgi – daudz vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu –, satur arī maz kaloriju.

Noteikti vajadzētu atcerēties, ka citrusaugļiem mēdz būt nejauka īpatnība - izraisīt cilvēkiem alerģiskas reakcijas. Pat, ja jums nav noslieces uz alerģiju, tukšā dūšā apēstie citrusaugļi var atbalsoties nejaukos izsitumos. Ja citrusaugļus ēd tukšā dūšā, tad tie kļūst par smagu apgrūtinājumu aknām. Gastrīts nerodas bez iemesla. Apelsīnu sula tukšā dūšā veiksmīgi palīdz gastrīta attīstībai.

Pirms jūs apēdat citrusaugļus vai dzerat sulu, izēdiet, piemēram, šķīvi auzu pārslu putras. Citrusaugļus varat ēst brokastīs, bet tikai ne tukšā dūšā.