Ja paliek pāri dārzeņi, kotletes vai citi ēdieni - neizmet, sasaldē!
foto: © Paolo Giocoso/SIME/ Vida Press
Viena Vide Visiem

Ja paliek pāri dārzeņi, kotletes vai citi ēdieni - neizmet, sasaldē!

Aija Cepliša

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Ledusskapja saldētava ir ļoti parocīga, lai samazinātu pārtikas atkritumu daudzumu. Tā vari ilgāk saglabāt ēdienu, kas pagatavots vai nopirkts vairāk, nekā vajadzīgs vienai maltītei. Ieskaties – tas var noderēt!

*Lai sagriezta paprika, zemenes vai pākšu pupiņas nesasalst vienā lielā ledus gabalā, tās sasaldē izklaidus uz plāts, un tikai tad pārber vienā maisiņā vai trauciņā.

*Saldēšanai vari izmantot arī mazus trauciņus, piemēram, ledus gabaliņiem predzētos. Tajos var sasaldēt pienu kafijai, neizdzerto sarkanvīnu gaļas ēdienu mērcēm vai kapātas dilles zupai.

foto: Shutterstock

*Vari saldēt visus piena, gaļas, zivju, olu un dārzeņu produktus un ēdienus, piemēram, neapēsto kotleti, omleti, sautējumu vai kūkas gabaliņu.

*Sasaldēt drīkst tam paredzētajos plastmasas traukos, maisiņos, kā arī stikla burkās un pudelēs. Tikai atceries, ka tās nedrīkst piepildīt līdz malām; jāatstāj nedaudz vietas, kur saldētajam produktam izplesties.

Materiāls tapis ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu.