Ja paliek pāri dārzeņi, kotletes vai citi ēdieni - neizmet, sasaldē!
foto: © Paolo Giocoso/SIME/ Vida Press
Viena Vide Visiem

Ja paliek pāri dārzeņi, kotletes vai citi ēdieni - neizmet, sasaldē!

Aija Cepliša

"100 Labi Padomi"

Ledusskapja saldētava ir ļoti parocīga, lai samazinātu pārtikas atkritumu daudzumu. Tā vari ilgāk saglabāt ēdienu, kas pagatavots vai nopirkts vairāk, nekā vajadzīgs vienai maltītei. Ieskaties – tas var noderēt!

*Lai sagriezta paprika, zemenes vai pākšu pupiņas nesasalst vienā lielā ledus gabalā, tās sasaldē izklaidus uz plāts, un tikai tad pārber vienā maisiņā vai trauciņā.

*Saldēšanai vari izmantot arī mazus trauciņus, piemēram, ledus gabaliņiem predzētos. Tajos var sasaldēt pienu kafijai, neizdzerto sarkanvīnu gaļas ēdienu mērcēm vai kapātas dilles zupai.

foto: Shutterstock

*Vari saldēt visus piena, gaļas, zivju, olu un dārzeņu produktus un ēdienus, piemēram, neapēsto kotleti, omleti, sautējumu vai kūkas gabaliņu.

*Sasaldēt drīkst tam paredzētajos plastmasas traukos, maisiņos, kā arī stikla burkās un pudelēs. Tikai atceries, ka tās nedrīkst piepildīt līdz malām; jāatstāj nedaudz vietas, kur saldētajam produktam izplesties.

Materiāls tapis ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu.