foto: Publicitātes
Trūkst idejas vieglām pusdienām? Zaļie salāti – vienmēr modē.
Zaļie salāti ir piemērota maltīte, ja gribas vieglas un vienlaikus veselīgas pusdienas.
Garšīgi
2021. gada 8. oktobris, 15:53

Trūkst idejas vieglām pusdienām? Zaļie salāti – vienmēr modē.

Jauns.lv

Lai arī ir ieradies rudens un ir sācies ķirbju laiks, no modes nekad neizies zaļie salāti, kurus pasniegt ar ikviena iemīļotākajām piedevām. Zaļie salāti ir piemērota maltīte, ja gribas vieglas un vienlaikus veselīgas pusdienas, turklāt tos būs pa spēkam pagatavot kā est gatavošanas lietpratējiem, tā arī cilvēkiem, kuri ir tikai kulinārijas piedzīvojumu sākumposmā. Kā pagatavot un ar ko pasniegt zaļos salātus, iedvesmo izcilais šefpavārs Raimonds Zommers.

“Lai arī latvieši ir pieraduši baudīt salātus, kuru sastāvā ir tādas mērces kā majonēze vai krējums, tomēr salātus ir iespējams pagatavot arī bez šīm – latvietim tik ierastajām sastāvaļām. Salātu lapas kopā ar mandelēm, valriekstiem, kas pagatavoti ar citronu sulu un olīveļļu, un pasniegti ar kūpinātu vistas girosu vai arī jebkādu citu iemīļotu gaļas veidu, sniegs bagātīgu garšas buķeti. Vienlaikus varu pārliecinoši teikt, ka šādi salāti no modes neizies nekad, turklāt lielākā daļa produktu, kas nepieciešami salātu pagatavošanai, “Maxima” veikalos pieejami līdz 58% izdevīgāk,” stāsta “Maxima Latvija” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

foto: Publicitātes
“Maxima Latvija” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

Sastāvdaļas 4 personām:
800 g salātu lapas
2 ēd.k. citronu sulas
2 ēd.k. olīveļļa
70 g mandeles
70 g valrieksti
800 g kūpināts vistas giross
sāls
pipari

Pagatavošana:
Smalki sagriež zaļos salātus un liek tos traukā. Sadrupina valriekstus un sagriež mandeles (ja vēlas, var arī apcept), pievieno tos salātiem. Salātus apkaisa ar sāli un pipariem un pievieno citronu sulu un olīveļļu, un apmaisa. Uz šķīvja pasniedz šķēlītēs sagrieztu vistas girosu un servē kopā ar salātiem.