Mūsu mīluļi
2021. gada 7. oktobris, 18:31

“Tas ir tā vērts!” Kā viens pareizs solis ļāva Dacei paglābt savus četrkājainos draugus

Jauns.lv

Daces dzīvē abi ņiprie špici Lote un Pika ienāca pirms vairākiem gadiem. Saimniece nešauboties saka – pūkaino, allaž enerģisko suņuku pārvešana mājās ir labākais ieguldījums viņas dzīvē. Taču mīlestība pret mājdzīvnieku paredz arī īstas rūpes un gādību.

“Pika mums ir diplomāte. Tikko sākas kāds strīds, viņa nekavējoties raušas regulēt attiecības un to dusmīgo cilvēku bučot. Viņas abas ir tādas kā emocionālās baterijas,” sarunā ar Jauns.lv stāsta Dace.

Reiz kādā laivu braucienā Lote aiz žoga ieraudzījusi trusi un metusies ap to skraidīt. Piepeši saimniece pamanījusi, ka suņukam kļuvis slikti.

“Viņai palika zila mēle, no malas šķita, ka viņa nevar paelpot. Klīnikā mūs informēja, ka šai šķirnei var būt specifiskas problēmas ar traheju un var nākties taisīt operāciju, kas izmaksās ap 2000 eiro. Lieki piebilst, ka bijām izmisumā. Beigās Lote nogulēja slimnīcā piecas dienas pie skābekļa. Izrādījās, viņa bija vienkārši pārkarsusi skrienot. Slimnīcas pakalpojumi mums izmaksāja aptuveni 500 eiro,” stāsta Dace.

Pēc tam viņa ieraudzījusi mājdzīvnieku apdrošināšanas piedāvājumu, kuru nekavējoties iegādājusies. Domājot gan par savu, gan mīluļu labklājību, Dace līdzīgi rīkoties iesaka arī citiem.

Publikācija tapusi sadarbībā ar "If".