Kartupeļu recepšu izlase no bērnības: kartupeļi podiņā, sacepumā, ar biezpienu un mērcēm
foto: Shutterstock
Garšīgi

Kartupeļu recepšu izlase no bērnības: kartupeļi podiņā, sacepumā, ar biezpienu un mērcēm

Iveta Galēja

"100 Labi Padomi"

Latviešu virtuve, gluži tāpat kā lielākās daļas Eiropas zemju virtuve, nav iedomājama bez kartupeļiem. Par to jāsaka paldies Kristoforam Kolumbam, kurš savulaik atklāja Ameriku un pie reizes arī kartupeļus, jo to dzimtene ir Andu reģions Dienvidamerikā.

Laika gaitā šķirnes ir pielāgotas mūsu gaumei un garšai, un recepšu daudzveidības ziņā reti kurš cits dārzenis spēj mēroties ar visparastāko kartupeli.

Lasi un uzzini, kā kartupeļus labāk glabāt, un knifus, kā visgaršīgāk pagatavot.

Nākamā lapa: Kā pareizi apieties ar kartupeļiem?