Garšīgi
2021. gada 14. septembris, 08:31

Ko darīt ar jauno ķirbju ražu? Pagatavo Raimonda Zommera iedvesmotu maltīti

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Ķirbis ir plaši izplatīta un iecienīta oga pasaulē – tā izmantošana ikdienā ir parādīta neskaitāmās filmās, sākot no "Pelnrušķītes" personīgā transportlīdzekļa beidzot ar gaismas avotu Visu svēto dienā. Taču, ko darīt ar jauno ķirbju ražu, un kā to pasniegt uz šķīvja interesantā un ātrā veidā, iedvesmo izcilais šefpavārs Raimonds Zommers.

"Ķirbis ir rudens vēstnesis un to iespējams pagatavot visdažādākajos veidos. Lai arī ķirbja garša nav izteikta, to var pasniegt kopā ar citiem produktiem, kas paspilgtinās tā garšu. Neskatoties uz to, ka ķirbis plaši tiek izmantots dažādās biezzupās, tas ir gards arī ceptā veidā, kas neprasīs daudz pūļu un laika gardas maltītes pagatavošanai," stāsta "Maxima Latvija" vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

Sastāvdaļas 4 personām:
1 kg ķirbis
400 g  Trikata sniega bumbas
100 ml olīveļļa
4 ēd.k. balzāmetiķis
Sāls
Pipari
Baziliks

foto: Publicitātes

Pagatavošana:
Plāni sagriež ķirbi šķēlēs.Uzsilda pannu, kad tā ir uzkarsusi, pannā lej olīveļļu un liek cepties ķirbju šķēles. Tās apcep no abām pusēm līdz ir  brūnas.Izceptajām ķirbja šķēlēm uzkaisa sāli un piparus, pasniedz ar sniega bumbām, pārlietu balzāmetiķi un svaigām bazilika lapiņām.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Maxima"