Siera radziņi: gatavošana soli pa solim
Māca "Spināti un Sviests" konditore Kristīne Ļitvinova.
Ja ļoti negribas ķimerēties ar radziņu veidošanu, vari rīkoties šādi: mīklu, viegli piespiežot, sarullē 4–5 cm diametra desiņā, ietin cepampapīrā un noliec ledusskapī sacietēt vismaz uz stundu. Tad desiņu griez plānās ripās, liec uz plāts un cep.
1 stunda
500 g cepumu
200 g rīvēta, labi kūstoša siera
200 g mīksta sviesta
240 g miltu
⅓ tējk. sāls
½ tējk. kūpinātas paprikas
šķipsna Kajennas piparu
1. Visas sastāvdaļas liec bļodā un samīci. Pat ja sākumā šķiet, ka par daudz miltu, mazliet pacietības, un viss kļūs par mīklu. No tās veido radziņus pēc sev ērtākās metodes. Vari izrullēt desiņu, sagriezt to posmos un saliekt radziņu formā vai uzreiz plaukstās izviļāt nelielas desiņas.
2. Izveidotos cepumus liec uz plāts un cep līdz 185 grādiem uzkarsētā krāsnī aptuveni 15 minūtes.