foto: Shutterstock
Garšīgi

Pavasara garša: sātīgā skābeņu zupa ar ribiņām

"100 Labi Padomi"

Šī skābeņu zupa no citām atšķiras ar bagātīgo olu daudzumu, kas padara zupu sātīgu un tumīgu. Parasti katrā šķīvī mēdz likt pa olu daiviņai, bet šajā receptē ir paredzēta vismaz viena rupji sakapāta ola, ko pievieno jau katlā. Vēl viens knifiņš – ja šķiet, ka zupa tomēr nav sanākusi pietiekami bieza, iemaisa nedaudz atbilstoši sagatavota un uzbriedināta kuskusa.

6 personām
1 stunda 15 minūtes

1 kg kūpinātu ribiņu
300 g noskalotu un nosusinātu skābeņu
4–6 kartupeļi
1 liels burkāns
1 sīpols
6 vārītas olas
2 l ūdens
lauru lapa, piparu graudiņi, sāls

1. Skābenes rupji sakapā. Burkānu un sīpolu nomizo. Kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos. Olas nolobi un ne pārāk smalki sakapā.

2. Katlā liec gabalos sadalītas ribiņas, pielej ūdeni, pievieno veselu burkānu un sīpolu, pieber garšvielas un vāri, līdz ribiņas mīkstas.

3. Burkānu un sīpolu uzmanīgi izņem laukā, ieber kartupeļus un vāri, līdz tie gatavi. Pievieno caur rīvi izberztu burkānu un sīpolu – tie būs tik mīksti, ka rīvēšana nesanāks, tikai izberšana.

4. Pievieno skābenes, vēlreiz uzvāri un ieber olas. Gatavs!