Sātīga recepte gavēņa laikā - iesaka šefpavārs Raimonds Zommers
"Cilvēki, šķiet, jau ir noguruši ne tikai no vīrusa un ziemas, bet nu jau arī no rutīnas ikdienas maltītes, tāpēc ar pavisam vienkāršām receptēm aicinu izvairīties no vienveidības un dažādot ikdienu arī virtuvē. Šī vienkāršā recepte ir ļoti viegla un labi "piesien dūšu" pirms kādas garākas brīvdienu pastaigas," stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.
Sastāvdaļas (četrām personām)
Čiabata ar olīvām: 1 gab.
Olīveļļa: 2 ēd.k.
Adžika: 4 ēd.k.
Svaigi tomāti: 4 gab.
Sāls/pipari
Olīvas: 100 g
Saulē kaltēti tomāti: 100 g
Camabers: 120 g
Dorblu: 100 g
Kazas siers: 70 g
Mozarellas bumbiņas: 100 g
Laima sula: 1 ēd.k.
Zaļumu mix: 100 g
Pagatavošana
Čiabatas maizi ar olīvām pārgriež gareniski uz pusēm, novieto uz cepamās pannas unaplej ar olīveļļu. Smalkos gabaliņos sagriež tomātus, tiem klāt pievieno adžiku, sāli un laima sulu. Masu vienmērīgi uzsmērē uz maizes. Uz maizes vienmērīgi izkārto olīvas, saulē kaltētos tomātus, kā arī sadrupina visus sierus. Maizi liek cepties cepeškrāsnī, kas sakarsēta 200°C un cep aptuveni 10 minūtes.
Pasniegšana
Pirms pasniegšanas maizei uzber zaļumu mix un piparus.
Vairāk gardas un viegli pagatavojamas receptes meklē te: https://www.maxima.lv/receptes.
Reklāmraksts tapis sadarbībā ar "Maxima"