Šprēvaldes gurķu konservēšanai ir vairākas receptes, un daudzas no tām tiem turētas stingrā noslēpumā.
Garšīgi
2015. gada 24. augustā, 15:12
Kā iemarinēt Šprēvaldes gurķīšus - vācu nacionālo lepnumu
Šprēvaldes gurķi ir vācu nacionālais lepnums; to konservēšanai ir daudz recepšu, bet liela daļa tiek turētas noslēpumā. Šajā receptē burciņu daudzums atkarīgs no gurķu sēklu daudzuma un sulīguma.
Sastāvdaļas
5 kg gurķu
3 vidēji sīpoli
1 neliels gabals mārrutka saknes
12 ēdk. cukura
3 ēdk. sāls
100 g sinepju graudiņu
375 ml baltvīna etiķa
Gatavošana
1. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs vai gabaliņos. Nomizotus sīpolus pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Mārrutku nomizo un sarīvē.
2. Lielā bļodā samaisa visus produktus un atstāj pa nakti, lai ievelkas.
3. Kopā ar radušos šķidrumu pilda burkās, uzliek vāciņus un pasterizē 10–15 minūtes (0,5 l burkas) 80 grādu temperatūrā, pēc tam aizvāko.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock