Kā iemarinēt Šprēvaldes gurķīšus - vācu nacionālo lepnumu
Šprēvaldes gurķu konservēšanai ir vairākas receptes, un daudzas no tām tiem turētas stingrā noslēpumā.
Garšīgi

Kā iemarinēt Šprēvaldes gurķīšus - vācu nacionālo lepnumu

Jauns.lv

Šprēvaldes gurķi ir vācu nacionālais lepnums; to konservēšanai ir daudz recepšu, bet liela daļa tiek turētas noslēpumā. Šajā receptē burciņu daudzums atkarīgs no gurķu sēklu daudzuma un sulīguma.

Sastāvdaļas

5 kg gurķu

3 vidēji sīpoli

1 neliels gabals mārrutka saknes

12 ēdk. cukura

3 ēdk. sāls

100 g sinepju graudiņu

375 ml baltvīna etiķa

Gatavošana

1. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs vai gabaliņos. Nomizotus sīpolus pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Mārrutku nomizo un sarīvē.

2. Lielā bļodā samaisa visus produktus un atstāj pa nakti, lai ievelkas.

3. Kopā ar radušos šķidrumu pilda burkās, uzliek vāciņus un pasterizē 10–15 minūtes (0,5 l burkas) 80 grādu temperatūrā, pēc tam aizvāko.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock