foto: Pixabay.com
Garšīgi

Kā ilgāk uzglabāt sviestu ārpus ledusskapja?

"100 Labi Padomi"

Labi pārbaudīts un sens paņēmiens ir šāds: sviestu ieliek padziļā traukā un pārlej ar aukstu sālsūdeni.

Ja ir šaubas par ūdens kvalitāti, to vispirms uzvāra un pēc tam kārtīgi atdzesē. Galvenais – jāraugās, lai sālsūdens visu laiku pārklātu sviestu.

Ja gadās, ka sviests kādu brīdi atradies siltumā, piemēram, krāsns vai radiatoru tuvumā, ieteicams ūdeni noliet un tā vietā uzliet svaigu, ļoti aukstu sālsūdeni.

Tieši tāpat sviestu var uzglabāt sālsūdenī un ledusskapī, piemēram, ja ir skaidrs, ka atvērto sviesta paciņu tik ātri neizlietos.