foto: unsplash.com
Daži ieteikumi, kā bez stresa sakopt māju pirms svētkiem
Patīkama smarža telpā rada iespaidu par svaigumu un nupat iztīrītu mājokli.
Noderīgi ikdienā
2020. gada 17. novembris, 06:31

Daži ieteikumi, kā bez stresa sakopt māju pirms svētkiem

"100 Labi Padomi"

Aptaujas tā dēvētajās vecās Eiropas labklājības zemēs liecina, ka pirmssvētku laiks vidēji 78 % iedzīvotāju asociējas ne tikai ar stresu, bet arī ar strīdiem par mājas sakārtošanu un tīrīšanu.

Patiesībā, pat ja mājas sakārtošanai iepriekš nav atlicis pietiekami daudz laika un tuvojas svētki, vienalga, vai tie būtu valsts svētki, gadskārtu svētki vai citi, der ņemt vērā dažus ieteikumus, lai uzkopšana neradītu nevajadzīgu stresu un šis laiks būtu prieka un iedvesmas pilns.

Dari tā

■ Ja paredzēts klāt skaistu galdu un gatavot vairākus ēdienus, vispirms lielāko uzmanību velti virtuves iztīrīšanai un sakārtošanai – tā, lai svētku dienās viss būtu tīrs, viegli atrodams un pa rokai. Tad arī pati ēdienu gatavošana un citi darbi virtuvē ritēs raiti un sagādās prieku.

■ Lai ieviestu kārtību arī citās telpās, ieteicams noteikt sev konkrētu laika sprīdi, piemēram, 30 vai 40 minūtes, lai visās telpās novāktu to, kas neatrodas savā vietā. To, ko vari, uzreiz noliec vietā, piemēram, grāmatas plauktā, drēbes skapī vai veļasmašīnā, bet pārējo – vienā kastē. Svarīgi, lai nekas nemaisās pa kājām, kad slaucīsi putekļus un mazgāsi grīdu.

■ Ja uz viesistabas dīvāna ir kāds neiztīrāms traips vai nav bijis laika to iztīrīt, uz svētku laiku parūpējies par dekoratīvu pārklāju vai pledu, ar ko to noslēpt.

■ Patīkama smarža telpā rada iespaidu par svaigumu un nupat iztīrītu mājokli – ņem talkā aromlampiņu ar ēteriskajām eļļām, vari arī uz pannas sakarsēt un viegli apgrauzdēt garšvielas.

■ Ja nav bijis laika notīrīt logus, to var nomaskēt ar gaumīgiem zīmējumiem (uzpūšamiem ar pulverizatoru) vai uzlīmēm. Tad pēc svētkiem būs divtik liela motivācija notīrīt logus.