Ko darīt ar bumbieriem, kuri ienākušies visi reizē?! Samarinē!
Marinētos bumbierus var ēst kā piedevu gan pie saldām, gan sāļām uzkodām.
Garšīgi

Ko darīt ar bumbieriem, kuri ienākušies visi reizē?! Samarinē!

Jauns.lv

Marinēti bumbieri ziemā der ne tikai desertam, bet arī burvīgi garšo ar aukstu gaļu, sieru, sāļajām kūkām un pīrāgiem.

1–1,5 l burka

Gatavošana 45 minūtes

Sastāvdaļas:

2 kg mazu bumbieru

1 mazs apelsīns vai citrons (mizas un sula)

1 kg cukura

Gatavošana:

1. Apelsīna vai citrona mizas un sulu liec katliņā kopā ar pipariem, ingveru, krustnagliņām, kanēļa standziņām, etiķi un cukuru un uz mazas uguns maisot karsē, līdz cukurs izkusis.

2. Bumbierus nomizo, pārgriez uz pusēm, izņem serdes un pievieno sīrupam. Uz mazs uguns vāri, līdz bumbieri mīksti. Ar putu karoti ieliec tos caurdurī, lai notek liekais šķidrums, bet palikušo sīrupu turpini vārīt uz vidēji lielas liesmas vēl minūtes piecpadsmit, līdz tas kļuvis biezāks un apjomos samazinājies par trešdaļu.

3. Sterilā karstā burkā liec bumbierus, pārlej ar sīrupu (lai augļi būtu pārklāti), aizvāko. Vēsumā marinētajiem bumbieriem jānostāvas vismaz mēnesis, lai garšu buķete tuvotos ideālam.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock