foto: REUTERS/SCANPIX
Tirgū nonāk nebijis produkts vegāniem - vuncis
Nu cilvēki, kuri neēd gaļu un jūras veltes, varēs baudīt vēl plašākas ēdienu variācijas.
Garšīgi
2020. gada 23. augusts, 07:55

Tirgū nonāk nebijis produkts vegāniem - vuncis

Jauns.lv

Pārtikas gigants “Nestle” laidis klajā jaunu produktu – tunča aizvietotāju, kas sastāv no augu valsts produktiem, kas ir piemēroti vegāniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aģentūra “Reuters” vēstī, ka “Nestle” iegulda līdzekļus, lai izgatavotu produktus tiem patērētājiem, kas vēlas samazināt savu gaļas patēriņu ikdienā.

"Nestle" izgatavotais vuncis un citi gaļas aizvietotāji

gallery icon
9

Jaunais tuncis jeb “vuncis” [produktu angliski dēvē par “vuna”, apspēlējot vārdu “tuna”] ir izgatavots no zirņu proteīna, un nu būs pieejams Šveices lielveikalos. Ražotāji klāsta, ka šo produktu var pievienot salātiem, maizītēm un picām. Dažos veikalos “Nestle” arī grasās piedāvāt jau gatavus vunča sendvičus.

Produkta izstrāde ilga deviņus mēnešus un šis ir pirmais augu valsts izcelsmes jūras produktu aizvietotājs, kas nonācis tirgū. Kā zināms, augu valsts izcelsmes pārtikas patērētāji jau sen var baudīt plašu maltās gaļas, vistas un desiņu aizvietotāju klāstu, kas izgatavoti no sojas vai citiem produktiem.

Kompānijā skaidroja, ka Covid-19 pandēmijas ietekmē, kad cilvēki bija vairāk spiesti gatavot mājās, pieprasījums pēc augu valsts izcelsmes produktiem krasi pieauga.

Pagājušajā gadā kompānijas gaļas aizvietotāju produktu tirdzniecības rādītāji pārsniedza 180 miljonus eiro.