Krēmīga un uzturvielām bagāta sparģeļu zupa
Garšīgi
2020. gada 3. jūlijs, 13:00

Krēmīga un uzturvielām bagāta sparģeļu zupa

Jauns.lv

Atstāj mazliet vārīto sparģeļu zupas dekorēšanai. Zupas – iecienīts ēdiens jebkurā gadalaikā. Tās dod sāta sajūtu, sasilda un atjauno mūsu labo omu. Tas ir pilnvērtīgs ēdiens ar augstu pārtikas vērtību – zupas ir veselīgas, bagātīgas ar vitamīniem, šķiedrvielām un minerāliem, tām var pievienot olas un grauzdiņus, ķirbja sēklas un svaigus zaļumus.

Receptes grūtības pakāpe: viegli

Porciju skaits: 4

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 g kartupeļu
  • 500 g sparģeļu (baltu vai zaļo)
  • 1/2 pētersīļa buntītes
  • 100 g sīpolu
  • 20 g sviesta
  • 50 ml baltvīna
  • 2 tējkarotes Vegeta Natur universālas garšvielas
  • 100 ml 20% saldā krējuma
  • 4 apceptas franču bagetes šķēlītes
  • 1 ēdamkarote apceptu ķirbja sēklu
  • 1 ēdamkarote sagrieztu lociņu

PAGATAVOŠANA:

  • Nomizo un sagriež kartupeļus, sparģeļiem nomizo kātiņus.
  • Viegli apcep sīpolus sakarsētā sviestā līdz caurspīdīgam stāvoklim. Pievieno kartupeļus, sparģeļus, sagrieztus pētersīļus un ūdeni tā, lai tas pārklātu dārzeņus. Uzvāra un turpina vārīt apmēram 25 minūtes. Beigās pievieno baltvīnu un Vegeta Natur universālo garšvielu.
  • Nedaudz atdzesē, sasmalcina ar rokas blenderi, atkal uzliek uz uguns, pievieno ūdeni, lai iegūtu vēlamo konsistenci, iemaisa saldo krējumu. Uzvāra un noņem no uguns.
  • Ielej zupu šķīvjos. Ieliek maizes šķēlīti katrā šķīvī, pārkaisa zupu ar ķirbja sēklām un sīpoliem un pasniedz.