Garšīgi
2020. gada 8. jūlijā, 10:26
Kraukšķīgs un netradicionāls vistas šašliks
Ar šo ēdienu labi saderēs šāda mērce: 150 g grieķu jogurta, 1 ēdamkarote majonēzes un ½ tējkarotes Vegeta Natur universālās garšvielas.
Receptes grūtības pakāpe: viegli
Porciju skaits: 4
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g vistas filejas
- 2 tējkarotes Vegeta Natur universālās garšvielas
- 300 g zaļo pākšu pupiņu
- 3 burkāni
- sāls
- 2 olas
- 100 g kukurūzas pārslu
- eļļa cepšanai
- Vegeta Natur piparu maisījums
- olīveļļa pasniegšanai
PAGATAVOŠANA:
- Vistas fileju sagriež vienādos kubiņos un pārkaisa ar Vegeta Natur universālo garšvielu.
- Ieliek zaļas pupiņu pākstis verdošā sālsūdenī kopā ar burkāniem. Novāra dārzeņus līdz “al dente” stāvoklim un atdzesē zem tekoša auksta ūdens. Sagriež dažas pupiņu pākstis tādos pašos kubiņos kā gaļu. Sagriež vienu burkānu ripiņās. Uzliek gaļu uz koka iesmiņiem pamīšus ar dārzeņiem.
- Olas sakuļ, pievieno sāli, kukurūzas pārslas sasmalcina blenderī. Ieziež gatavo šašliku ar sakultām olām, pēc tam apviļā kukurūzas pārslās. Traukā ar platu dibenu (2 cm dziļš) uzsilda eļļu un apcep šašliku no visām pusēm līdz zeltaini dzeltenajai krāsai. Uzliek šašliku uz virtuves dvieļiem, lai noņemtu liekos taukus.
- Kraukšķīgo šašliku pasniedz ar dārzeņiem, pirms pasniegšanas pārkaisa ar piparu maisījumu un apšļaksta ar olīveļļu.