Garšīgi
2020. gada 7. jūlijā, 10:36
Grilēts cūkgaļas kakliņš vīna marinādē
Jūs varat pagatavot steikus uz grila pannas, nepievienojot eļļu.
Receptes grūtības pakāpe: viegli
Porciju skaits: 4-6
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes + laiks marinēšanai
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg cūkgaļas kakla steiku
- 1 paciņa Vegeta Natur grilam
- 60 ml sarkanvīna
- 30 ml eļļas
- Vasaras salātiem:
- 300 g tomātu
- 1 gurķis
- 1 sarkans sīpols
- sāls
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes balzametiķa
- ½ tējkarotes Vegeta Natur sasmalcinātā bazilika
PAGATAVOŠANA:
- Izdauza cūkgaļas kakla steikus un pārkaisa ar Vegeta Natur garšvielu grilam. Pievieno sarkanvīnu, eļļu un atstāj marinēties apmēram 30 minūtes.
- Uzliek steikus uz sakarsēta grila un cep uz lēnas uguns, periodiski apgriežot, kamēr gaļa iegūst skaistu nokrāsu.
- Gatavos steikus pārliek bļodā un atstāj zem vāka līdz pasniegšanai (apmēram 5 minūtes).
- Sagriež dārzeņus salātiem un pievieno tiem olīveļļu, balzametiķi un baziliku.
- Pasniedz steikus ar karstiem šampinjoniem un salātiem.