Grilēts cūkgaļas kakliņš vīna marinādē
Garšīgi
2020. gada 7. jūlijs, 10:36

Grilēts cūkgaļas kakliņš vīna marinādē

Jauns.lv

Jūs varat pagatavot steikus uz grila pannas, nepievienojot eļļu.

Receptes grūtības pakāpe: viegli

Porciju skaits: 4-6

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes + laiks marinēšanai

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg cūkgaļas kakla steiku
  • 1 paciņa Vegeta Natur grilam
  • 60 ml sarkanvīna
  • 30 ml eļļas
  • Vasaras salātiem:
  • 300 g tomātu
  • 1 gurķis
  • 1 sarkans sīpols
  • sāls
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • ½ tējkarotes Vegeta Natur sasmalcinātā bazilika

PAGATAVOŠANA:

  • Izdauza cūkgaļas kakla steikus un pārkaisa ar Vegeta Natur garšvielu grilam. Pievieno sarkanvīnu, eļļu un atstāj marinēties apmēram 30 minūtes.
  • Uzliek steikus uz sakarsēta grila un cep uz lēnas uguns, periodiski apgriežot, kamēr gaļa iegūst skaistu nokrāsu.
  • Gatavos steikus pārliek bļodā un atstāj zem vāka līdz pasniegšanai (apmēram 5 minūtes).
  • Sagriež dārzeņus salātiem un pievieno tiem olīveļļu, balzametiķi un baziliku.
  • Pasniedz steikus ar karstiem šampinjoniem un salātiem.