Garšīgi
2020. gada 16. jūlijā, 13:30
Risoto ar svaigām vīģēm
Vīģes, ja tās nav pietiekami saldas, var ieziest ar medu.
Receptes grūtības pakāpe: viegli
Porciju skaits: 4
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
SASTĀVDAĻAS:
- 300 g Arborio rīsu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 100 ml baltvīna
- 1 Vegeta Natur liellopu gaļas kubiņš
- sāls
- Vegeta Natur melnie pipari
- 1 ēdamkarote kausēta siera
- 4 nogatavinātas vīģes
- 200 g viegli sālīta brinzas siera
- 1 ēdamkarote sagrieztu pētersīļu
- ½ citrona rīvētas miziņas
PAGATAVOŠANA:
- Traukā ar platu dibenu uzkarsē olīveļļu, ieliek tajā smalki sagrieztus sīpolus. Apcep sīpolus līdz caurspīdīgam stāvoklim, pievieno sasmalcinātu ķiploku un rīsus. Mazliet apcep, ielej vīnu, tad pievieno nedaudz silta ūdens. Pievieno Vegeta Natur liellopu kubiņu, ūdeni (ap 900 ml) un sautē uz lēnas uguns, periodiski samaisot. Kad rīsi būs gatavi, pievieno sāli pēc garšas, pārkaisa ar maltiem pipariem un pievieno kausētu sieru, lai ēdiens iegūtu krēmkrāsas tekstūru.
- Sagriež vīģes ceturtdaļās, brinzas sieru kubiņos. Sajauc ar sagrieztiem pētersīļiem un citrona miziņu.
- Risoto pasniedz karstu, pārkaisītu ar pētersīļiem, ar svaigam vīģēm un brinzu.