Garšīgi
2020. gada 13. jūlijā, 16:55
Kraukšķīgās kartupeļu daivas
Šāds kartupeļu pagatavošanas veids ļauj tiem būt ļoti mīkstiem un sulīgiem iekšpusē un kraukšķīgiem ārpusē.
Receptes grūtības pakāpe: viegli
Porciju skaits: 6-8
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
SASTĀVDAĻAS:
- 2 kg kartupeļu
- 1 paciņa Vegeta Natur kartupeļiem
- 12 ēdamkarotes olīveļļas
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus noskalo, nokasa un sagriež apaļās daiviņās.
- Ieliek kartupeļus verdošā ūdenī un 10 minūtes vāra uz lēnas uguns.
- Nolej ūdeni.
- Ielej cepešpannā augļu eļļu un ieliek to cepeškrāsnī, kas iepriekš sasildīta līdz 200 °C, lai to sasildītu.
- Pēc dažām minūtēm izvelk cepešpannu, uzliek uz tās kartupeļus, pārkaisa ar Vegeta Natur kartupeļiem, labi samaisa un atkal ieliek cepeškrāsnī.
- Cep kartupeļus, līdz parādās kraukšķīga garoziņa.
- Pasniedz ar ceptu gaļu, zivīm vai kā atsevišķu ēdienu ar salātiem.