Kraukšķīgās kartupeļu daivas
Garšīgi
2020. gada 13. jūlijs, 16:55

Kraukšķīgās kartupeļu daivas

Jauns.lv

Šāds kartupeļu pagatavošanas veids ļauj tiem būt ļoti mīkstiem un sulīgiem iekšpusē un kraukšķīgiem ārpusē.

Receptes grūtības pakāpe: viegli

Porciju skaits: 6-8

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 kg kartupeļu
  • 1 paciņa Vegeta Natur kartupeļiem
  • 12 ēdamkarotes olīveļļas

PAGATAVOŠANA:

  • Kartupeļus noskalo, nokasa un sagriež apaļās daiviņās.
  • Ieliek kartupeļus verdošā ūdenī un 10 minūtes vāra uz lēnas uguns.
  • Nolej ūdeni.
  • Ielej cepešpannā augļu eļļu un ieliek to cepeškrāsnī, kas iepriekš sasildīta līdz 200 °C, lai to sasildītu.
  • Pēc dažām minūtēm izvelk cepešpannu, uzliek uz tās kartupeļus, pārkaisa ar Vegeta Natur kartupeļiem, labi samaisa un atkal ieliek cepeškrāsnī.
  • Cep kartupeļus, līdz parādās kraukšķīga garoziņa.
  • Pasniedz ar ceptu gaļu, zivīm vai kā atsevišķu ēdienu ar salātiem.