foto: PantherMedia / Andriy Popov
Cik bieži un kā tīrīt saldētavu? Noderīgi padomi
Noderīgi ikdienā
2020. gada 17. jūnijs, 04:00

Cik bieži un kā tīrīt saldētavu? Noderīgi padomi

Jauns.lv

Jaunākajos saldētavu modeļos neveidojas lielas ledus kārtas, salīdzinot ar to, kā bija senāk. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka saldētava nav jātīra. Jo jaunāks ledusskapja modelis, jo vieglāk būs iztīrīt saldētavu.

Apmēram reizi trīs mēnešos būtu ieteicams saldētavu kārtīgi iztīrīt. Ja tā ir pilna ar produktiem, tad sameklē kādu termo vai aukstuma kasti, kur produktus pārlikt. Tad saldētavu atvieno no strāvas un paturi pāris minūtes ar atvērtām durvīm. Vari iekšā ieklāt kādu dvieli, lai tas var uzsūkt mitrumu.

foto: PantherMedia / Arturs Budkevics

Kamēr saldētava atkūst, tikmēr sagatavo mazgāšanas šķīdumu. Vienādās daļās sajauc etiķi un siltu ūdeni. Tad maisījumu ielej kādā pudelē un izsmidzini pa saldētavas sienām. Tad turpini tīrīt ar mīkstu sūkli vai mikrošķiedras lupatiņu. Spraugu tīrīšanai labi var noderēt arī kāda veca zobu birste. 

Ja saldētavā ir izņemami plaukti, kastes, tad arī tās izņem un kārtīgi nomazgā. Tikai atceries, ka to ieteicams darīt, kad saldētava jau ieguvusi istabas temperatūru.

foto: PantherMedia / Alfred Hofer

Kad saldētava iztīrīta, tad ieslēdz strāvu un pārliec atpakaļ tajā paredzētos produktus. Pirms produktu pārlikšanas veic produktu pārskatīšanu. Iespējams, ka kāds no tiem aizmirsts saldētavā stāv jau pārlieku ilgi.