Garšīgi
2020. gada 24. jūnijs, 08:12

Sildīt vēlreiz šašliku vai labāk ēst aukstu? Atbild uztura speciāliste

"100 Labi Padomi"

Atbild uztura speciāliste Santa Sibule.

Protams, vislabāk ir baudīt ēdienu tūlīt pēc tā pagatavošanas, kad tas arī ir visgaršīgākais. Pārtikas nekaitīguma ziņā, kamēr vien ēdiens tiek sildīts pareizajā temperatūrā, to faktiski var darīt vairākas reizes.

Tomēr Pārtikas standartu aģentūra (FSA) iesaka ēdienu uzsildīt tikai vienu reizi. Atkārtoti sildot, ir jāpārliecinās, ka tas viscaur ir karsts (tas nozīmē, ka ēdiens ir pareizi uzsildīts un potenciālās baktērijas ir iznīcinātas).

Diemžēl katra uzsildīšanas reize pasliktina ēdiena kvalitāti. Tajā samazinās esošās barības vielas, piemēram, vitamīni. Tāpat pēc atkārtotas sildīšanas var mainīties gaļas struktūra, tā var kļūt sīkstāka un grūtāk sakošļājama.