Garšīgi
2020. gada 6. jūnijā, 06:06
Kā mājās uz palodzes izaudzēt kvalitatīvus dīgstus
Vienmēr pērc dabīgas, neapstrādātas un ekoloģiski audzētas sēklas, tā varēsi būt droša par to dīgtspēju un to, ka iegūsi tīru galaproduktu.
- Mērcē sēklas, graudus un pākšaugus tīrā dzeramajā ūdenī.
- Kad dīgsti ir izmērcēti un noskaloti, rūpējies, lai tie vienmēr būtu mitri, bet nepeldētu ūdenī.
- Skalošana (2 reizes dienā) palīdz dīgstus uzturēt mitrus, tīrus un novērš sēnīšu veidošanos.
- Kad dīgsti ir gatavi, vari tos glabāt ledusskapī nedēļu, tie joprojām ir dzīvi, bet zemā temperatūrā palēninās to augšana.
Dīgstu plusi:
- Enzīmiem bagāts, dzīvs ēdiens.
- Uzlabo pašsajūtu un sniedz vitalitāti.
- Viegli sagremojams produkts.
- Laba garša un patīkama konsistence.
- Lieliski iederas salātos, wrap ēdienos un smūtijos.