Kā mājās uz palodzes izaudzēt kvalitatīvus dīgstus
foto: Pixabay.com
Garšīgi

Kā mājās uz palodzes izaudzēt kvalitatīvus dīgstus

Jauns.lv

 Vienmēr pērc dabīgas, neapstrādātas un ekoloģiski audzētas sēklas, tā varēsi būt droša par to dīgtspēju un to, ka iegūsi tīru galaproduktu.

  • Mērcē sēklas, graudus un pākšaugus tīrā dzeramajā ūdenī.
     
  • Kad dīgsti ir izmērcēti un noskaloti, rūpējies, lai tie vienmēr būtu mitri, bet nepeldētu ūdenī.
     
  • Skalošana (2 reizes dienā) palīdz dīgstus uzturēt mitrus, tīrus un novērš sēnīšu veidošanos.
     
  •  Kad dīgsti ir gatavi, vari tos glabāt ledusskapī nedēļu, tie joprojām ir dzīvi, bet zemā temperatūrā palēninās to augšana.
foto: Pixabay.com

Dīgstu plusi:

  • Enzīmiem bagāts, dzīvs ēdiens.
  • Uzlabo pašsajūtu un sniedz vitalitāti.
  • Viegli sagremojams produkts.
  • Laba garša un patīkama konsistence.
  • Lieliski iederas salātos, wrap ēdienos un smūtijos.