Ko iesākt ar griķiem? Šefpavāra atbilde – veģetārais sautējums!
Garšīgi

Ko iesākt ar griķiem? Šefpavāra atbilde - veģetārais sautējums!

Jauns.lv

Ne mazums cilvēku pašlaik ir attapušies ar vairākām griķu pakām virtuves plauktos. Ko ar tiem lai tagad iesāk, īpaši – ja zināma ir tikai viena vecmāmiņas iemācīta recepte? Jāmeklē padoms pie profesionāļiem! Tagad ir īstais laiks apgūt jaunus veidus, kā pagatavot griķus, šo līdz šim nepelnīti aizmirsto, bet uzturvielām bagāto produktu. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka griķus pagatavot oriģinālā veģetārā sautējumā. Receptē izmantotie produkti ir visiem labi zināmi un veikalā viegli atrodami, bet gatavā maltīte būs jauns garšu piedzīvojums!

Vairāk padomu par to, kā dzīvot taupīgi un veselīgi, lasi šeit:

Nepieciešams

200g aunu zirņu (pazīstami arī kā turku zirņi)
400g pupiņas
150g griķi
100g šķeltie zirņi
1 ēd.k. karijs
2 Šalotes sīpoli
1 čilli pipars
5 ķiploka daiviņas
250ml kokospiens
100g tomātu pasta
500g spināti
400g fetaki siers
Olīveļļa

Pagatavošana:

Sagriež šalotes sīpolus, čilli piparu un ķiplokus. Katliņā uzkarsē eļļu, ber to visu iekšā un fritē. Tad pievieno kariju un tomātu pastu, un visu rūpīgi apmaisa līdz izveidojas viendabīga masa. Tam ber klāt sagrieztus tomātus, visu atkal apmaisa. Pielej vēl klāt kokosriekstu pienu un maisot vāra līdz masa sāk burbuļot. Pieber klāt griķus, šķeltos zirņus, pupiņas un aunu zirņus un visu vāra 25 minūtes līdz šķeltie griķi un zirņi kļūst mīksti. 
Kad plīts ir izslēgta un vārīšana beigusies, uzber sāli, pievieno spinātus un visu atkal apmaisa. 
Griķu sautējums gatavs – var likt uz šķīvja un pasniegt, virspusē izkārtojot fetaki sieru. 

Labu apetīti! 

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Maxima"