Garšīgi
2020. gada 27. aprīlī, 12:06
Kā saputot stingras un spīdīgas olas baltuma putas?
Pavlova, suflē, bezē… Tam visam nepieciešami olas baltumi saputoti stingrās putās. Izrādās, ja seko šiem padomiem, tad nevar neizdoties!
- Olas baltumam jābūt pēc iespējas aukstākam, bet bļodai un slotiņai vai mikserim – absolūti tīriem, bez nevienas tauku daļiņas.
- Ja ar to pašu slotiņu vai mikseri jāputo/jāsakuļ arī citi produkti, tad ieteicams vispirms saputot baltumus un ielikt ledusskapī, un tikai tad ķerties pie pārējiem.
- Atdalot dzeltenumu no baltuma, jāraugās, lai pie baltuma nebūtu klāt ne kripatiņas dzeltenuma.
- Ja puto baltumu bez cukura, sākumā pievieno šķipsniņu sāls vai dažus pilienus citronu sulas. Ja paredzēts pievienot arī cukuru, vispirms saputo baltumu ar šķipsniņu sāls krītošās putās un tad, turpinot putot, pamazām ber klāt cukuru. Puto, līdz putas kļūst pavisam stingras un spīdīgas.
- Kad saputoto baltumu pievieno krēmam vai mīklai, vai citiem produktiem, to uzliek tiem virsū un tad ar karoti vai lāpstiņu tik ilgi iecilā, līdz izveidojas vēlamā konsistence.
- Olas baltuma putas neiemaisa, bet iecilā! Ja maisa, tiek sabojāti gaisa burbulīši un pazūd gaisīguma efekts.
- Ja baltumu puto par ilgu, tas kļūst graudains.