Fritējam zivis un dārzeņus! Iesaka šefpavārs Raimonds Zommers
Vai esat kādreiz fritējuši zivis un dārzeņus? Tas ir viens no ātrākajiem veidiem, kā mājās uzburt pašiem savu restorānu. Vienkārši produkti un plašas iespējas izvēlēties fritēšanai tieši savus iecienītākos dārzeņus un jūras veltes. Kas arī nav mazsvarīgi – ilgi nebūs jāstāv pie plīts.
Vairāk padomu par to, kā dzīvot taupīgi un veselīgi, lasi šeit:
Lai patīkama kopābūšana jūsu pašu mājas restorānā!
Nepieciešams:
- 400g heks vai tilapija
- 400g garneles
- 2 cukīnī
- 2 baklažāni
- 400g milti
- 2 ēd.k. gatavā garšviela steika gaļai
- 2 ēd.k. gatavā garšviela šašlikam
- 2 l rapšu eļļas (tikai ne aukstā spieduma)
- 250ml skābais krējums
- 1 bunte pētersīļu
- 1 bunte lociņu
- 50g ingvers
- 4 ķiploku daiviņas
- 4 laimi
Pagatavošana:
Vispirms pagatavo mērcīti. Sakapā lociņus un pētersīļus, sagriež mazos gabaliņos ķiploku daiviņas un nomizotu ingveru. Sajauc visu ar krējumu, pieber sāli un visu kārtīgi izmaisa. Tad gatavo produktus fritēšanai – sagriež biezās šķēlēs ar visu mizu baklažānu un cukīnī, garās šķēlēs sagriež heku vai tilapiju, notīra garneles. Sajauc miltus ar sāli un 2 ēdamkarotēm garšvielas steika gaļai un 2 ēdamkarotēm garšvielas šašlikam un visu rūpīgi samaisa. Tad liek uz plīts katlu ar 2 litriem eļļas. Apvīļā dārzeņus, zivis un garneles miltos un karstā eļļā (180 grādos) liek 4 minūtes fritēties. Lai notecinātu lieko eļļu, pirms pasniegšanas uz šķīvja, gatavos dārzeņus, zivis un garneles vispirms uzliek uz virtuves papīra dvieļa. Kad tas ir izdarīts, visu kārto uz šķīvja ar laimu un atsevišķā trauciņā – krējuma mērcīti. Maltīte gatava! Labu apetīti!
Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Maxima"