Kā pagatavot krēmīgu un atsvaidzinošu jogurta kūku ar mellenēm, iztērējot vien 8,91 EUR
Krēmīga un atsvaidzinoša kūka, īsti piemērota pavasara svinēšanai. Viegli pagatavojama, turklāt cepama dziļākā taisnstūra plātē, līdz ar to pavisam vienkārši sagriežama. Svaigu vai saldētu melleņu vietā vari ņemt citas ogas, piemēram, brūklenes vai upenes. No norādītā sastāvdaļu daudzuma iznāks 12 gabaliņi kūkas."Maxima" rāda, kā šo kūku pagatavot vien 25 minūšu laikā (+ 35 minūtes cepšanai), turklāt, izvēloties produktus Maxima XXX veikalos ar atzīmi "Sirsnīgas izvēles", kūka izmaksās vien 8,91 EUR! Lai jums labi garšo un, pavadot laiku mājās gan strādājot, gan mācoties, atliek laiks arī atpūtai un mierīgai būšanai kopā! #mēsparjums #jūsparģimeni
Vairāk padomu par to, kā dzīvot taupīgi un veselīgi, lasi šeit:
Sastāvdaļas:
- 250g svaigā siera RICOTTA EUROSER 250g - 1,59 EUR
- 300g jogurta Turku baltais bez piedevām 300g - 0,69 EUR (iepriekš 0,99 EUR)
- 180g smalki sadrupinātu cepumu SELGA 180g - 0,85 EUR
- 175g mīksta sviesta Ekoloģiskais 82,5% 175g - 1,49 EUR (iepriekš 2,54 EUR)
- 170g brūnā cukura FAVORIT 500g - 1,19 EUR
- 100–120 g melleņu - 0,89 EUR (iepriekš 125g kārbiņa melleņu maksāja 1,36 EUR)
- 3 olas LIELĀS BROKASTU a/l 10 gb. - 1,29 EUR (iepriekš 2,11 EUR)
- 1 citrons, rīvēta miziņa - 0,12 EUR (citroni maksā 2,70 kg, viens citrons sver 30-50 gramu)
- 2 ēdk. kviešu miltu OPTIMA LĪNIJA 2kg - 0,80 EUR
Šādas kūkas pagatavošana standartā bez atlaidēm maksā 11,55 EUR. Izvēloties “Sirsnīgas izvēles” produktus Maxima XXX veikalos, kuros ar “Paldies” karti” ilgtermiņā samazinātas cenas virknei produktu, tā izmaksās vien 8,91 EUR. Ietaupījums – 2,64 EUR.
Gatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izoderē ar cepampapīru dziļāku cepamplāti (20 x 30 cm), viegli iesmērē ar sviestu.
2. Rūpīgi sajauc cepumu drupačas ar sviestu. Liec to cepamplātē, izlīdzini un pieblīvē. Liec uz 15 minūtēm ledusskapī.
3. Bļodā sajauc jogurtu, olas, svaigo sieru, miltus un citrona miziņu. Ja vēlies, vari piejaukt daļu ogu, taču jāņem vērā, ka sulīgākas ogas siera kūkas masu padarīs šķidrāku un nāksies ilgāk cept. Labāk dari tā: siera masu uzklāj uz cepumu un sviesta pamatnes. Liec cepties 30–35 minūtes, līdz virsiņa ir jauki brūngana.
4. Atdzesē, sagriez gabalos, pārkaisi ar ogām un pasniedz. No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāks 12 gabaliņi.
Recepte publicēta sadarbībā ar "Maxima"