Pirms ēšanas atdzesējiet un - lieciet uz kārā zoba!
Garšīgi
2015. gada 28. oktobrī, 19:58
Recepte no omītes krājumiem - auzu pārslu cepumi bez miltiem
Katrai omītei ir savas supperreceptes. Šoreiz padalīsimies ar vienu no supperreceptēm, kas iegūta no kādas vecmāmiņas recepšu klades. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Sastāvdaļas
250g auzu pārslas
100g sasmalcinātu riekstu
100g sviests (istabas temp.)
120g cukurs
2 olas
20g vaniļas cukurs
sāls
Pagatavošana
1. Sviestu uzputot ar cukuru un vaniļas cukuru, pievienot šķipsniņu sāls. Turpinot putot pa vienai pievienot olas. Putot, līdz masa kļūst gaisīga un viendabīga. Pievienot auzu pārslas un riekstus, kārtīgi samaisīt.
2. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Gatavu mīklu ar divu karošu palīdzību liek uz cepešpannas veidojot apaļus cepumus apm. 1 cm biezus. Cepumus nelieciet pārāk tuvu vienu otram, jo cepumi cepeškrāsnī pakusīs un saplūdīs kopā. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 15 min.
3. Gatavus cepumus atdzesēt un var pasniegt.
Teksts un foto: BonAppetit.lv