Garšīgi
2020. gada 10. janvāris, 07:09

Vai biešu sula pēc izspiešanas jāpatur ledusskapī?

"100 Labi Padomi"

Bietes ir ļoti veselīgas, tās iesaka lietot gan imunitātes stiprināšanai, gan asins sastāva uzlabošanai un gremošanas sistēmas darbības uzlabošanai. Biešu sulā ir paaugstināts joda, dzelzs, folijskābes un C, P, B1, B2, PP vitamīnu saturs. Jau tas ir pietiekami, lai sarkanās bietes būtu ieceļamas superzāļu saraksta augšgalā.

Jā, svaigu biešu sulu uzreiz pēc izspiešanas nepieciešams nostādināt, piemēram, kādas pāris stundas paturot to ledusskapī. Kā skaidro fitoterapeite Vija Eniņa, svaiga sula ir ļoti stipra, tāpēc, ja lietosi to nenostādinātu, vari iedzīvoties gremošanas traucējumos, sliktā dūšā, galvas reiboņos…

Turklāt sulas lietošanu ieteicams sākt ar mazām devām, teiksim, pa divām ēdamkarotēm trīs reizes dienā pirms ēšanas vai lietot kopā ar citu dārzeņu, piemēram, burkānu, kāpostu, seleriju, sulu. Tā lieliski sader kopā arī ar ābolu, cidoniju, citronu sulu un medu.

Pakāpeniski jānonāk līdz pusglāzei biešu sulas diennaktī, un parasti šāds sulas daudzums ir vairāk nekā pietiekams, turklāt vislabāk šo pusglāzi sadalīt divās porcijās un vienu izdzert no rīta, bet otru – pēcpusdienā.

Un atceries: kaut arī svaigi spiesta biešu sula satur daudz bioloģiski aktīvu vielu un uzskata, ka tieši svaiga tā bremzē ļaundabīgo audzēju augšanu, vārītas bietes saglabā biešu vērtīgās īpašības un labāk asimilējas organismā.