foto: Shutterstock
4 padomi, lai puansetija priecētu ilgi
Noderīgi ikdienā
2020. gada 2. janvāris, 06:04

4 padomi, lai puansetija priecētu ilgi

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Puansetija jeb tā dēvētā Ziemassvētku zvaigzne ir tropu augs, tādēļ pie mums ziemā tai neklājas viegli. Aukstums, caurvējš, nepiemērota vieta ir galvenie iemesli, kādēļ puansetija nereti nīkuļo un nepriecē mūs tā, kā gribētos. Turklāt bieži vien tā jau ir cietusi pirms nonākšanas mūsu mājās.

  • Puansetijas ir ļoti jutīgas pret aukstumu un caurvēju, taču šī reakcija izpaužas nevis uzreiz, bet mazliet vēlāk – pēc dažām dienām. Tad lapas it kā bez iemesla kļūst ļenganas un pamazām sāk birt.  Tāpēc pasargā šo augu arī no īslaicīga aukstuma. Ja augu nepieciešams transportēt, tā ir rūpīgi jāiesaiņo, turklāt tā, lai nesaspiestu lapas.
     
  • Sarullējušās un visādi citādi neizskatīgas lapas rāda, ka augs jau sācis nīkuļot. Veselīgai, netraumētai puansetijai ir bagātīga, intensīvi zaļa lapotne. Ja šīs lapas izskatās dzeltenīgas, tām ir saritinājušies gali vai vēl citādi bojājumi, – nepērc tādu.
     
  • Palodze ne vienmēr ir piemērotākā vieta puansetijas labsajūtai. Puansetijai patīk gaiša vieta, bet ne tāda, ko ilgstoši apspīd tieši saules stari. Arī caurvējš tai nenāk par labu, un sauss gaiss, kas veidojas radiatoru tuvumā, – arī ne, jo puansetija jūtas labi lielā gaisa mitrumā.
     
  • Nelaisti ar aukstu ūdeni! Ieteicams laistīt ar remdenu ūdeni, turklāt jāraugās, lai augu nepārlaistītu un neiekaltētu, – tātad jālaista regulāri, bet pieticīgi. Ja uz paliktņa sakrājies ūdens, tas uzreiz jānolej.