3 spēcinošas brokastis cilvēkiem, kuri sporto
Sportotājiem un arī vienkārši aktīva dzīvesveida piekritējiem ir svarīgi sākt dienu ar veselīgām brokastīm. Šefpavārs Fabians de Frīss iesaka trīs vieglas, gardas un spēcinošas brokastis, kas noderēs gan ikdienā, gan jo īpaši pirms intensīvākas fiziskas slodzes.
Kokosriekstu putra ar zemesriekstu sviestu un zemenēm
Sastāvdaļas
50 g auzu pārslas
200 ml kokosriekstu piens
50 – 100 ml ūdens (atkarīgs no vēlamās konsistences)
20 g zemesriekstu sviests (bez cukura)
100 g svaigas zemenes
stēvija vai agaves sīrups
Lej katlā kokosriekstu pienu, ūdeni, pievieno auzu pārslas un zemesriekstu sviestu un, pa laikam apmaisot, silda, līdz tiek sasniegta vēlamā konsistence. Sablendē zemenes, pēc vēlēšanās pievienojot stēviju vai agaves sīrupu, un pievieno tās putrai. Noformējumam var sasaldēt nedaudz zemesriekstu sviesta plakanā, aizvērtā traukā, sasmalcināt to un izmantot dekorēšanai kopā ar zemeņu gabaliņiem.
Spēcinošais muslis ar jogurtu
Šī recepte ļauj pagatavot 750g mušļa, kas pietiks apmēram 15 porcijām (195 kcal). To var viegli pagatavot jau dažas dienas iepriekš.
250 g ātri vārāmās auzu pārslas
100 g speltas grūbu pārslas
30 g samaltas linsēklas
50 g sēklu maisījums no ķirbju, saulespuķu un ciedru riekstiem
50 g valrieksti
40 g mandeļu pārslas
40 g kokosriekstu čipsi
100 g žāvēti ķirši
40 g žāvēti cidoniju gabaliņi
Sajauc vēlamo porciju mušļa ar jogurtu bez piedevām vai kefīru. Var droši pievienot arī svaigus augļus un ogas.
Pankūkas ar banānu un ogu mērci
Sastāvdaļas
80g pilngraudu kviešu milti
200ml rīsu vai sojas piens
2 olas
sāls
30g valrieksti
eļļa cepšanai
60g mellenes
1/2 banāns
30g tumšās šokolādes gabaliņu
Gatavošana
Pankūku mīklai sajauc miltus ar pienu, olām, sāli, valriekstiem un sablendē līdz masa kļūst viendabīga. Sablendē banānu un daļu no mellenēm, sajauc šo masu ar atlikušajām mellenēm un šokolādes gabaliņiem. Cep pankūkas iepriekš uzsildītā pannā nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm. Tad uzliek pa vidu sagatavoto mērci un pankūku saloka vai sarullē.
Labu apetīti!
Receptes: veselīgā restorāna TERRA šefpavārs Fabians de Frīss