foto: Shutterstock
Ejam čiekuros! Skuju koku mežam piemīt spēcīga bioenerģētika
Noderīgi ikdienā
2019. gada 13. oktobris, 08:06

Ejam čiekuros! Skuju koku mežam piemīt spēcīga bioenerģētika

"100 Labi Padomi"

Tu jau zini, ka skuju koku mežam piemīt spēcīga bioenerģētiska un dziednieciska iedarbība, tāpēc auj kājas un dodies pastaigā!

Skuju koki, pārpārēm sasmēlušies vasaras sauli, arī ziemā dod mums spēku, veselību, paaugstina garīgo un fizisko tonusu un vienlaikus nomierina prātu. Lai labāk izkustētos, salasi miklos čiekurus. Arī tiem piemīt dezinficējoša, pretiekaisuma, baktericīda, sāpes un spriedzi mazinoša iedarbība.

Čiekuru novārījumu vari izmantot inhalācijām un kāju vannām, ja esi saaukstējusies. Taču:

  • Čiekuri mājās kalpo kā dabisks gaisa attīrītājs un atsvaidzinātājs. Ieber tos auduma maisiņā (der arī zeķe…) un uzliec uz radiatoriem vai pakarini pie krāsns. Siltumā ātrāk izplatās aromātiskās vielas.
     
  • Izmanto čiekurus kā interjera elementu – tie lieliski izskatās lielā stikla traukā vai pītā grozā kopā ar baltām svecēm un krāsainiem citrusaugļiem, veido kompozīcijas ar sausiem ziediem utt.
     
  • Ja tev mājās ir krāsns vai kamīns, izkaltušos čiekurus izmanto kurināšanai. Ja piemetīsi klāt arī sakaltušas citrusu miziņas un kādu krustnagliņu, gaisā izplatīsies nomierinošs aromāts.
     
  • Čiekurus vari izmantot arī kā mulču dārza dobēs un puķu podos.