Garšīgi
2019. gada 5. jūnijā, 09:45
9 idejas, kā uzlabot auksto zupu
Aukstajām zupām ir daudzas labas īpašības: tās ir viegli pagatavojamas, pēc apēšanas nerada kuņģī smaguma sajūtu, iespējams variēt visdažādākos dārzeņus un zaļumus, kā arī papildināt ar viegliem gaļas produktiem, piemēram, vistu, ja dārzeņi vien šķiet par liesu. Un vienmēr labi garšo!
Lielāko daļu (izņemot zupas, kas gatavotas uz kefīra un skābā krējuma bāzes) var pārvērst par sātīgāku silto ēdienu – zupa vienkārši ir jāsakarsē vai jāuzvāra.
Gandrīz jebkuru ne visai izdevušos auksto zupu var izglābt ar garšvielu piedevām. Vienkāršākie, bet efektīvākie līdzekļi ir sinepes, mārrutki un lociņi.
Droši papildini dārzeņu, kā arī sāļās un skābenās aukstās zupas ar šādām piedevām:
● sakapātiem pētersīļiem;
● sasmalcinātām dillēm;
● sagrieztiem lociņiem (ar tiem var izglābt gandrīz visu);
● maltiem riekstiem un mandelēm;
● plānām citrona šķēlītēm;
● tomātu un/vai gurķu šķēlītēm;
● smalki sagrieztiem krāsainiem paprikas gabaliņiem;
● skābo krējumu vai jogurtu;
● sinepēm un/vai mārrutkiem.