foto: Publicitātes foto
Norisināsies lielākais gastronomijas festivāls Siguldā
Garšīgi
2019. gada 21. janvāris, 16:47

Norisināsies lielākais gastronomijas festivāls Siguldā

Jauns.lv

26.janvārī, Siguldā, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”. Pasākuma laikā no plkst.12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziemas izaicinājumu pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos desmit Rīgas–Gaujas reģiona restorāni: “Entresol”, “Ferma”, “3 pavāru restorāns”, “Valmiermuižas alus vēstniecība”, “Kungu rija”, “Stirna & avocado”, “Mollto Wine & Grill”, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, kā arī “Mr.Biskvīts”.

Restorānu sarūpētajos labumos, apmeklētāji atradīs tādus gardumus kā krāsnī ceptas Baltijas reņģes, aļņa burgerus, pīles kājas, brieža gaļas zupu, grilētas skumbrijas, jēra zupu, cūkas pavēderi un simtagades stores zupu. Savai gaumei piemērotāko varēs atrast arī desertu cienītāji – kumelīšu tējas panna cotta, vēja kūka ar ābolu musu, ķirbju siera kūka, dzērveņu zefīrs ar biezo aitas jogurtu, ķeizarbiskvīta pankūkas,  flambētas ogas ar sukāžu kēksu, kā arī biešu, jāņogu vai šokolādes sorbets.

foto: Publicitātes foto

Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie ražotāji, tajā skaitā vīna darītavas “Zilver” un “Cremon”, lēni spiesto sulu piedāvājums no “Dabas Laboratorijas”, kā arī “Bliss Gelato” Siguldā tapušais itāļu deserts – gelato.

Kamēr uz uguns gatavosies ēdiens, par autentisku mūzikas sajūtu gādās jaudīgie dūdotāji un bungotāji – mūzikas grupa “Auļi” un starptautiskā latviešu post-folka grupa “Imanta Dimanta”.

Lai pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem. Ēdienu cenas – no 3 līdz 5 eiro, norēķini skaidrā naudā.