Noderīgi ikdienā
2019. gada 2. janvārī, 06:55
Kā viegli nomizot lazdu riekstus?
Kad lazdu rieksti izlobīti no cietās čaulas, tos vēl klāj plāna brūna miziņa, kas daudziem nepatīk. Ar vienkāršu paņēmienu – apgrauzdēšanu un berzēšanu – var nolobīt uzreiz lielāku porciju.
■ Riekstus uzber uz sausas plāts, liek 160–175 grādu karstā cepeškrāsnī un grauzdē, līdz miziņa pārplīst. Šis process parasti ilgst 10–12 minūtes. Riekstus var grauzdēt arī sausā pannā uz plīts.
■ Kad miziņa pārplīsusi, riekstus mazliet padzesē, tad uzber uz dvieļa, aizloka ciet un cītīgi berzē – miziņa pati atdalīsies. Vēl viens variants – saņem dvieli kā saini un sparīgi dauza pret cietu virsmu.
■ Ja kādi rieksti ir vēl ar miziņu, tos izlasa, vēlreiz pagrauzdē, atdzesē un norīvē.