foto: Shutterstock
6 veidi, kā izmantot pārgatavojušos banānus
Nemet prom pārāk gatavus, brūnus banānus! Tie ir ne vien veselīgi, bet arī gardi - vien jāprot tos izmantot.
Garšīgi
2018. gada 2. decembris, 08:11

6 veidi, kā izmantot pārgatavojušos banānus

"100 Labi Padomi"

Japāņi 2009. gadā publicējuši pētījumu, kurā pierādījies, ka ļoti, ļoti gatavi banāni satur vielas, kuras ieteicamas profilaksei pret vēzi. Un tas nav vienīgais labums – tik gatavi banāni, ka miza jau kļuvusi brūna, stiprina cilvēka imunitāti astoņas reizes spēcīgāk nekā pusgatavi. Žurnāls "100 Labi Padomi" iesaka 6 lietas, ko pagatavot no pārāk gataviem, brūniem banāniem.

1. Saldējums

Lai pagatavotu 2 porcijas saldējuma, 5 banānus nomizo un sasaldē. Pēc tam sasaldētus blendē, līdz izveidojas krēmīga konsistence. Ja sākumā grūti blendēt, pielej nedaudz piena. Dažādākai garšai var pievienot kakao pulveri, garšvielas, ogas.

2. Šokolādes un banānu biezenis

4 nomizotus banānus sablendē biezenī, pievieno 2 ēdamkarotes kakao pulvera, ½ ēdk. pūdercukura un 1 ēdk. šokolādes skaidiņu un kārtīgi samaisi.

3. Grilēti vai cepti banāni

Banānus vienkārši uzliec uz grila un apcep no visām pusēm. Vai arī – ieliec karstā cepeškrāsnī, cep 5–10 minūtes. Gareniski iegriez mizu un griezuma vietā ieliec sadrupinātu šokolādi vai iepilini kādu liķieri.

4. Aizstāj olas kūkās un citos ēdienos

1 saspaidīts banāns aizstāj 2 vidējas olas. Tā kā banāns ir salds, ieteicams cukura daudzumu receptē samazināt par 50 gramiem.

5. Banānu cepumi

Uz katriem 2 banāniem ņem 50 g mīksta sviesta, 150 g smalku auzu pārslu, 100 g miltu un nedaudz ūdens. Banānu saspaidi un samaisi ar pārējiem produktiem. Izveido bumbiņas, liec uz plāts un pieplacini. Cep 15 minūtes 180 grādu karstā cepeškrāsnī.

6. Vārīts banānu un ābolu biezenis

Nomizo 400 g ābolu un sagriez gabaliņos. Ber katlā, pievieno 150 ml ūdens, 2 ēdk. cukura, 1 paciņu vaniļas cukura un vāri aptuveni 20 minūtes. Pievieno 2 banānus, sablendē, vēlreiz uzvāri un karstu pildi burciņā. Aizvāko.