foto: ekrānuzņēmums no REUTERS video
Zilonis četras stundas izklaidējas Ķīnas kafejnīcā un pēc tam mierīgi atgriežas mežā
Mūsu mīluļi
2018. gada 27. novembris, 12:18

Zilonis četras stundas izklaidējas Ķīnas kafejnīcā un pēc tam mierīgi atgriežas mežā

Jauns.lv

Savvaļā dzīvojošs zilonis sestdienas rītā negaidīti ieradās Dienvidķīnas Junaņas provincē esošajā krodziņā un sāka mieloties ar ēdieniem no "bezmaksas bufetes". Ziloņa ierašanās bija pēkšņa, un kafejnīcas saimniekiem, par laimi, izdevās problēmu atrisināt tā, ka ne zilonis, ne ēstuves apmeklētāji nav cietuši.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina aculiecinieka uzņemtie kadri, zilonis krodziņa pirmajā stāvā ieradās ap puspieciem no rīta. Viņu pievilināja kukurūzas un apelsīnu smarža.

foto: CCTV, ekrānuzņēmums no REUTERS video

Ēstuves saimnieks Hu Hongvei (Xu Hongwei) ir ziloņu aizsardzības biedrības biedrs, tāpēc lieliski zināja, kā izturēties pret savvaļā mītošiem ziloņiem.

Viņš uzreiz brīdināja otrajā stāvā esošos apmeklētājus, lai viņi pagaidām nekāpj zemē. Hu Hongvei zināja teikt, ka zilonis pa ciematiņu bija klīdis jau piektdienas vakarā ap 19 un paviesojies iedzīvotāju mājās, meklējot ko ēdamu.

Lai nelūgto viesi neizbiedētu un nevienu nesavainotu, ciema iedzīvotāji nolēmuši pieskatīt apkaimē esošās vietas, kamēr zilonis būs devies prom. Pavadījis kafejnīcā četras stundas, savvaļas zilonis atgriezās mežā.

Ne dzīvnieks, ne cilvēki nav cietuši, visi ir dzīvi un veseli.

Tēmas