Kā uzglabāt atvērtus, bet neizlietotus produktus
Mūsu ledusskapji un virtuves plauktiņi čum un mudž no iesāktiem produktiem, kurus vēl plānojam lietot, tāpēc svarīgi tos pareizi uzglabāt.
Atvērtas sulas pudeles un pakas noteikti jāuzglabā ledusskapī; karstā laikā vai, ja apkures sezonā mājās ir kā tropos, vispareizāk uzreiz pēc sulas ieliešanas glāzē atlikušo ielikt ledusskapī. Kaut arī tā nešķiet, atstāta uz galda, sula sabojājas manāmi ātrāk.
Ja ievārījumu vai marmelādi no burciņas taisnā ceļā ziež uz maizes, tas katru reizi jādara ar pilnīgi tīru nazi vai karoti. Pat tad, ja nazis notraipīts ar sviestu vai maizes drusciņām, nākamās ievārījuma porcijas izņemšanai jālieto cits. Atvērtai, bet neizlietotai ievārījuma burciņai atkal uzliek vāku un uzglabā ledusskapī.
Atvērtu brokastu pārslu paku rūpīgi aiztaisa ciet un sasprauž ar klipsi vai veļas knaģi. Vēl labāk – pakas saturu pārbērt burkā ar aizskrūvējamu vāku. Uzglabā sausā tumšā vietā istabas temperatūrā.
Sausie produkti milti, manna, makaroni, grūbas u. tml. ir vilinošs kārums pārtikas kodēm un vabolītēm. Tiklīdz kāda paka ir atvērta, bet viss saturs nav izlietots, atlikumu ieber vai nu speciālajos produktu uzglabāšanas traukos, vai burkās ar aizskrūvējamu vāku. Uzglabā istabas temperatūrā sausā un tumšā vietā.
Pāri palikušus ēdienus vai nu ieliek piemērotā traukā ar vāku, vai arī cieši pārklāj ar foliju un ievieto ledusskapī. Vāks un folija neļaus ēdienam sažūt un piesūkties ar citiem aromātiem un otrādi – neļaus ēdiena smaržai izplatīties pa visu ledusskapi.