Garšīgi
2018. gada 20. jūlijā, 15:23
Garšīgi, ātri un vienkārši: grilēts baklažāns ar sieru
Daudziem ierasts uz grila likt gaļu, bet vasara ir svaigu dārzeņu laiks, kad var pamēģināt arī tos. Iesaka kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.
Uz grila baklažānu liek vienu no pirmajiem – laika gaitā to var pārbīdīt uz vietu, kur tas mazāk traucē grilēties citiem gardumiem.
Kad baklažāns kļuvis mīksts (tas uz grila ievērojami sakrītas), to pārgriež, liek virsū labi kūstošu sieru un pārlej ar eļļas marinādi.
Eļļas marinādei vajadzīgi kapāti ķiploki un zaļumi (rozmarīns, timiāns, baziliks, pētersīļi, lociņi), sajaukti ar eļļu, sāli un pipariem.