Rabarberu laiks ir klāt! Cepam rabarberu un banānu mafinus bez piena
foto: Shutterstock
Saldumiņš pēcpusdienai pie kafijas!
Garšīgi

Rabarberu laiks ir klāt! Cepam rabarberu un banānu mafinus bez piena

Mammamuntetiem.lv

Ja esi no tiem, kam ir govs piena nepanesamība vai vienkārši nepatika pret piena produktiem, tad, lūk, - šoreiz pienu aizvietojam ar auzu pienu. Saldumiņš pēcpusdienai pie kafijas!

Sastāvdaļas:

  •     3 olas
  •     cukurs pēc vēlmes (~200g)
  •     vaniļas cukurs
  •     eļļa 75g
  •     auzu piens 250 ml
  •     1/2 tējk. sodas
  •     milti pēc vajadzības (jāsanāk pabiezai konsistencei)
  •     rabarberi (3 vidēji lieli)
foto: Shutterstock

Gatavošana:

  •     Bļodā iesit olas, pieber cukuru un vaniļas cukuru un sablenderē.
  •     Tad pievieno auzu pienu, sodu un miltus, kā arī eļļu un atkal blenderē.
  •     Rabarberus sagriež nelielos kubiciņos, liek atsevišķā bļodā pārbērtus ar cukuru, lai atsulojās.
  •     Kēksiņu masai pievieno arī rabarberu sulu un iejauc nedaudz pašus rabarberus.
  •     Ja ir nepieciešams, pievieno vēl miltus.
  •     Mīklu lej kēksiņu formās, atstājot nedaudz brīvu vietu virspusē, jo tie piepūtīsies.
  •     Kad kēksiņi salieti formiņās, tiem pa virsu pārber vēl atlikušos rabarberu gabaliņus.
  •     Cep 200 grādos, apmēram vienu stundu.