Apgāztā kūka ar ananasiem: recepte
Māca Vecrīgas pusdienotāju vietas "Spināti un sviests" (@UNSVIESTS) saimniece Ieva Salmane.
10–12 gabaliņi
30 minūtes pagatavošanai
10–12 ananasa ripas, 3–4 mm biezas
250 g miltu
150 g cukura + 3 ēdk. ananasu karamelizēšanai
150 g sviesta, kausēta + 1 ēdk. cepamā papīra apziešanai
4 olas
100 ml piena
2 tējk. cepamā pulvera
10–12 ķirši
1. Ananasa ripas nomizo, izgriez viducīti. Lielā pannā liec 3 ēdk. cukura un savāri zeltainu, virsū liec ananasa ripas un no abām pusēm apbrūnini.
2. Uz plāts liec cepamo papīru, ko ar skavotāju izveido par 4–5 cm dziļu 20 x 30 cm formu. Iezied ar sviestu.
3. Saputo olas ar cukuru, pievieno pienu, iemaisi miltus kopā ar cepamo pulveri. Visbeidzot iekul kausēto sviestu.
4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izņem ķiršiem kauliņus. Uz sagatavotās plāts glīti kārto ananasa ripas, katrai vidū ieliekot ķirsi. Uzmanīgi pārlej mīklu un liec cepties, kamēr virspuse zeltaina. Tas varētu būt aptuveni 20 minūtes.
5. Kad kūka gatava, uz paplātes vai dēlīša uzmanīgi to apgāz ar virspusi uz leju. Nolobi cepamo papīru, sagriez gabaliņos.